La colla

La Colla som un grup de gent que es reuneix entorn a un imaginari, que entre tots i totes anem construint, al voltant de les figures dels Gegants i Cabuts de Moncofa, els quals processem en cercavila acompanyats de dolçaina i tabal.

Volem que els nostres Gegants i Cabuts passen a ser uns moncofins més. Per això els batejem i fem una festa com cal. Però per ser veritables moncofins la gent del poble els ha d’estimar i fer seu. Per tant, tota l’activitat de la colla està oberta a tots i totes i per això sol•licitem la màxima col•laboració.

La col·laboració pot ser de diverses formes:

  • Soci/a. Com a tal tindrà dret a veu i vot en les jutes i poder participar en totes les activitats de la colla. Entre d’altres, com a deures són la quota i respectar els estatus.
  • Col·laborador/a. Son aquelles persones que sense implicar-se en ser sòcies volen aportar la seua col·laboració puntual, bé en la organització d’actes o/i en aportacions a l’Associació.
  • Amics i amigues. Ells ens ajuden a disfrutar i disfruten de la colla. És la gent més important. La que eixirà a vore’ns passar pel carrer en cercavila.
  • Fans i seguidors de les xarxes socials. Facebook, Twitter i Instagram són i seran un canal fonamental de comunicació i per on es focalitzarà molta de la participació.

Activitats

Les activitats es poden agrupar diferenciant si són ací a Moncofa o a fora.

Al Poble.

Com a Associació cultural pretenem aportar a Moncofa una part de cultura popular, a traves de La Colla de Gegants i Cabuts. La colla participa en diversos actes i festivitats com són festes majors, festivals d’estiu o esdeveniments com la carta pobla. En estos actes La Colla eixirà en cercavila de Gegants i Cabuts al so de dolçaina i tabal.

Anualment fem una trobada de Gegants i Cabuts i que Moncofa per un dia siga, encara més, un gran poble que siga geganter. En estes quedades convidem a les colles amigues per tal de fer una gran festa pels carrers.

També estem oberts a col·laborar amb el teixit associatiu, amb la presència i processo de La Colla en les possibles marxes solidaries i en els diferents actes que d’altres associacions ens puguen plantejar. Estem oberts a sugerències de col·laboració i participació ciutadana.

Volem implicar en el món geganter als mes joves. Adreçat a ells, tal vegada amb col·laboració de les institucions pedagògiques, pretenem fer uns tallers de creació de cabuts. Tots hem de tindre el nostre imaginari.

Fora del poble

En les eixides La Colla processa els gegants i cabuts de Moncofa. Però estem portant no només el nom del poble sino part de la seua cultura popular. Part del seu imaginari.

Som membres de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants.

Sol·licitud

Vine i apunta’t, vine i disfruta.

CONTACTE:

e-mail: gegantsicabutsdemoncofa@gmail.com

Twitter: @GegantsMoncofa

Facebook: Gegants-Cabuts-Moncofa

Instagram: gegantsicabutsdemoncofa

twitter   facebook  instagram

Segueix-nos a TwitterSegueix-nos a FacebookSegueix-nos a Instagram